Van+Beek+neemt+Belgische+Lodewijckx+Groep+over
Nieuws
© Twan Wiermans

Van Beek neemt Belgische Lodewijckx Groep over

Eierhandel Van Beek Group uit Wehl neemt het Belgische familiebedrijf Lodewijckx Groep over. Het geeft de Van Beek Group toegang tot nieuwe markten en het geeft de Lodewijckx Groep de mogelijkheid om door te groeien.

De Lodewijckx Groep is leverancier van eieren en eiproducten. De Van Beek Group heeft een meerderheidsbelang in het bedrijf genomen. Guy en Bert Lodewyckx blijven werkzaam voor de Lodewijckx Groep. De dagelijkse leiding van het bedrijf blijft in handen van Bert Lodewyckx. Tot het bedrijf behoren de merken Cocovite (vloeibare eiproducten), Pulviver (eipoeders) en vanuit het bedrijf Euro Ei het merk Ovyta met verpakte eieren.

De Lodewijckx Groep is gespecialiseerd in de groeiende foodservicemarkt in Noordwest-Europa en richt zich daarnaast op de Belgische retailmarkt. Het bedrijf ontwikkelde producten in kleinverpakking voor de foodservicemarkt, zoals lang houdbaar eiwit, roereimix en pannenkoekenmix. Lodewijckx heeft daarnaast vier eigen legbedrijven

Eiproducten

De Van Beek Group is ook een familiebedrijf. Het bestaat uit een aantal bedrijven in verse eieren en eiproducten. Onderdeel van de Van Beek Group zijn Bouwhuis Enthoven, Moos Butzen (Duitsland); Drei Gleichen Ei (Duitsland), Gebroeders van Beek en het onderzoeksbedrijf Newtricious voor gezondheidstoepassingen. De Van Beek Group levert verse eieren voor de retailmarkt en eiproducten als farmaceutisch lysozyme, eiwit-isolaat voor sportvoedingfabrikanten en speciale eiwitten voor vegetarische producten.

In zowel Nederland als België heeft de Van Beek Group nu een top drie-positie door de overname. De Lodewijckx Groep heeft een jaarlijkse omzet van bijna 90 miljoen euro, de Van Beek Group 350 miljoen euro. De drie vestigingen van de Lodewijckx Groep blijven open en ook aan het personeelsbestand verandert voorlopig niets. Voor het bedrijf werken 100 mensen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer