Belgi%C3%AB+roept+eieren+terug+vanwege+dioxine
Nieuws
© Dierenbescherming

België roept eieren terug vanwege dioxine

Vanwege een dioxinebesmetting worden eieren van een biologisch bedrijf in het Belgisch-Limburgse Bilzen teruggeroepen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAVV).

Bij een aantal eieren van dit bedrijf is een lichte overschrijding van de dioxine- en PCB-norm vastgesteld. Er is geen acuut risico voor de gezondheid. Onduidelijk is hoe de eieren zijn verontreinigd. Deze lichte verontreiniging kan volgens het FAVV ontstaan door een verontreiniging in het voer, maar ook van de lucht of de bodem.

Dioxine kan ontstaan door afvalverbranding, bosbranden of storm, stelt het agentschap. PCB's komen via milieuvervuiling in de voedselketen. Wie gedurende een lange tijd deze eieren eet, loopt een gezondheidsrisico. Vanwege de giftigheid van dioxines is een overschrijding van de norm altijd aanleiding voor een terugroepactie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer