Komende+nachten+kans+op+vorst
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Komende nachten kans op vorst

Weerplaza voorspelt voor komende nacht en de nacht van zaterdag op zondag in de oostelijke helft van Nederland temperaturen van rond het vriespunt. Het IRS laat daarom het advies uitgaan om bieten die nog geleverd moeten worden, aanvullend te beschermen tegen vorst.

Bieten die niet met winddicht materiaal zijn afgedekt, kunnen bevriezen bij temperaturen rond het vriespunt. Neem geen risico, schrijft het IRS. Ook niet wanneer de verwachting is dat er binnen enkele dagen geleverd gaat worden. IRS: 'Dek uw bietenhoop af voordat de vorst invalt.'

Regionaal weerbericht

Wanneer nog bieten moeten worden geleverd, is het belangrijk geeft het IRS aan om de komende dagen de regionale weersvooruitzichten in de gaten te houden. 'Raadpleeg daarvoor dagelijks ons bewaaradvies suikerbieten', aldus het IRS.

Voor temperaturen tot -6 graden Celsius is afdekken met een laag landbouwplastic doorgaans voldoende. Het IRS waarschuwt dat hopen die eventueel al met vliesdoek zijn afgedekt, niet tegen vorst beschermd zijn. Deze hopen moeten aanvullend afgedekt worden met bijvoorbeeld Jupettes, landbouwplastic of winddicht bietendoek. Voor meer informatie en afdektips klik hier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer