Integratie+KWS+Potato+en+Stet+Holland+verloopt+voorspoedig
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Integratie KWS Potato en Stet Holland verloopt voorspoedig

Directeur Peter Ton van Stet Holland is positief over het proces van het samengaan van de pootgoedactiviteiten van KWS Potato in de organisatie van Stet Holland.

'Er is sprake van een soort Stet Holland 2.0', vertelde Ton afgelopen vrijdag tijdens de rassenshow van het pootgoedbedrijf in Emmeloord. 'Vanaf het begin al is er weinig te merken van verschillende bloedgroepen en ook de markt lijkt het samengaan van beide organisaties goed op te pakken.'

In april van dit jaar werd de overname bekend van de conventionele pootgoedactiviteiten van het bedrijfsonderdeel KWS Potato door Stet Holland. Na deze uitbreiding vertegenwoordigt Stet Holland een breder pakket aan rassen voor alle aardappelmarkten wereldwijd. Naast vers ligt de focus van het pootgoedbedrijf nu ook nadrukkelijk bij de verwerking tot frites en chips.

Verschillende pootgoedpools

Ton erkent dat het ambitieus is om te streven naar een volledige integratie van de activiteiten van KWS Potato binnen een jaar. 'Maar toch zijn we tevreden over het verloop van het proces. Wel hanteren we in de afzet nog twee verschillende pootgoedpools en natuurlijk moeten sommige collega's nog wennen aan hun nieuwe werkomgeving en andere computersystemen. Maar dat hoort erbij.'

Van Stet Holland zijn dit jaar zes nieuwe rassen op de Nederlandse rassenlijst opgenomen. Daarvan zijn vier afkomstig uit het veredelingsprogramma van KWS Potato. 'We kunnen een mooi pakket aan rassen presenteren. Dat verklaart ook de grote belangstelling tijdens deze rassenshow.'

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer