Plantkwekerij+Gitzels+verkast+naar+Het+Grootslag
Nieuws
© Ontwikkelingsbedrijf NHN

Plantkwekerij Gitzels verkast naar Het Grootslag

Plantenkwekerij Gitzels bundelt al haar bedrijfsactiviteiten in het glastuinbouwgebied Het Grootslag bij Wervershoof. De onderneming investeert ruim 7 miljoen euro in de bedrijfsverplaatsing en nieuwbouw.

In Het Grootslag wordt een verouderde gerbera-kwekerij gesloopt, zodat ruimte ontstaat voor de nieuwbouw te realiseren. De nieuwe kassen van Gitzels worden ingericht voor biologische teelt en aangesloten op het warmtenet, dat wordt gevoed met aardwarmte.

De verouderde teeltlocatie van Gitzels in Hem, de (voormalig plantenkwekerij Kaan, wordt gesloopt. Dat maakt een uitbreiding van het naastgelegen weidevogelleefgebied mogelijk.

Saneren

William Gitzels is tevreden dat het met de POP3 Verplaatsingssubsidie van provincie Noord-Holland gelukt is om de verouderde vestiging van 17.000 vierkante meter te saneren. 'Die locatie ligt midden in het landelijk gebied, zonder goede riolering, internetaansluiting en een ontsluiting die ook te wensen overlaat.'

'De verplaatsingssubsidie stelt ons in staat om de bedrijfsactiviteiten te concentreren bij onze hoofdvestiging in Het Grootslag. We slopen de achterliggende verouderde kwekerij van 36.000 vierkante meter en bouwen een nieuwe moderne kas, aangrenzend aan onze huidige kassen, van ruim 20.000 vierkante meter voor terug.'

Ondersteuning

Gitzels is is blij met de ondersteuning door Dave Vlaming van Ontwikkelingsbedrijf NHN. 'Samen met onze subsidieadviseur Wouter Opgenoort van Hollands Tuinbouwadvies heeft hij geholpen met het principeverzoek aan de gemeente Drechterland voor de achterblijflocatie in Hem.'

Ook heeft Ontwikkelingsbedrijf NHN Gitzels ondersteund bij het aanvragen van de subsidie. 'Zo'n aanvraag is niet eenvoudig en vraagt ervaring en een behoorlijke tijdsinvestering. Maar het is de moeite meer dan waard geweest.'

Veelzijdige kweker

Plantenkwekerij Gitzels heeft zich de afgelopen dertig jaar ontwikkeld van een kleine veelzijdige plantenkweker tot een van de Nederlandse marktleiders op het gebied van koolplanten. Het bedrijf is steeds meer gespecialiseerd in de opkweek van uitgangsmateriaal voor koolgewassen, bestemd voor de professionele vollegrondsgroentetelers.

Naast de opkweek van koolgewassen, levert Plantenkwekerij Gitzels diverse diensten voor zaad- en veredelingsbedrijven onder de naam ‘Breeding Services’. Gelegen in het centrum van de Seed Valley is Breeding Services de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke nevenactiviteit.

Sinds 2016 heeft Plantenkwekerij Gitzels een eigen Research & Development afdeling. Hier wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van biostimulanten, biologische opkweek, verbetering van de teelttechnische zaken en waterhergebruik.

Opgedane kennis heeft de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten gegeven, ten gunste van zowel het eigen bedrijf als ook de vele klanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer