GOM%3A+sleuteljaren+in+herstructurering
Nieuws
© Greenport Duin en Bollenstreek

GOM: sleuteljaren in herstructurering

De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) heeft vorig jaar 25 herstructureringscontracten gesloten voor evenzoveel locaties. Zo'n 10 hectare buitengebied in de Duin- en Bollenstreek is daardoor gemoderniseerd.

Dat heeft het bedrijf donderdag 11 juli bij de presentatie van het Jaarverslag over 2018 bekendgemaakt. Mede doordat de aandeelhouders hebben ingestemd met een versnelling, heeft GOM in 2018 diverse herstructureringscontracten kunnen sluiten.

Deze betroffen het slopen en bestemmingsplantechnisch verwijderen van enkele grote bedrijfsobjecten op landschappelijk markante locaties, waaronder het inmiddels voormalige complex van M&G aan de Torenlaan en een voormalig bedrijfscomplex aan de Loosterweg in Voorhout.

Kansen

GOM-directeur Onno Zwart is daar blij mee. 'Na jaren van opbouw, voorbereiding, verankering van beleid en het ontwikkelen van draagvlak is er nu ruimte voor het realiseren van de vele herstructureringskansen die zich aandienen.'

Er is nu ruimte voor het realiseren van de vele kansen die zich aandienen.

Het zijn daarom sleuteljaren voor de herstructurering, stelt hij. Jaren waarin het aankomt op verantwoord volhouden van het beleid dat met de Intergemeentelijke Structuurvisie in 2009 is ingezet. De omstandigheden daarvoor zijn gunstig. De economie draait goed, de woningmarkt piekt en de vraag naar herstructurering is volop aanwezig.

Investeren

De grotere, toekomstgerichte bloembollenbedrijven breiden hun posities uit en investeren in aankoop van grond en in ver- en nieuwbouw. De belangstelling bij stoppende of gestopte ondernemers om deel te nemen aan het herstructureringsprogramma van GOM is aanzienlijk, meldt de organisatie.

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer