Veiling+jong+gebruikte+trekkers+en+machines
Nieuws
© Mechan Groep

Veiling jong gebruikte trekkers en machines

De eerste veiling die werd georganiseerd door Mechan Groep en Harvest4You, in samenwerking met Epic Auctions, is goed verlopen.

Geïnteresseerden konden de bijna tweehonderd kavels bekijken in Veghel tijdens de 'Kijkdagen' en daar vervolgens tot woensdag 27 november online op bieden. De jong gebruikte trekkers en machines waren afkomstig van relaties en dealers van Mechan Groep.

Eric Kraan van Mechan Groep spreekt van een succes. 'Het aantal verkochte kavels was boven verwachting en het resultaat stemt ons tot tevredenheid. Zeker omdat een dergelijke veiling nog nooit eerder vertoond is in Nederland.'

Heel Europa

De samenwerking met Epic Auctions verliep uitstekend, meldt Kraan. 'Zowel onze dealerorganisaties als wijzelf hebben er ook veel van geleerd. Opmerkelijk was bijvoorbeeld dat de biedingen vanuit werkelijk heel Europa binnenkwamen.'

De organisatie overweegt dan ook om van de veiling een jaarlijks of wellicht zelfs halfjaarlijks evenement te maken. 'Zo bieden wij de Agco-dealers de mogelijkheid om hun gebruikte trekkers en machines aan een groot internationaal publiek aan te bieden', zegt Kraan.

Occacioncentrum

De kijkdagen vonden plaats op het terrein van Harvest4you en Mechan Next in Veghel. Hier heeft Mechan Groep sinds begin dit jaar een groot occasioncentrum voor trekkers, oogstmachines en landbouwwerktuigen. Mechan Groep is in Nederland onder meer distributeur van de trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector.

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer