Afrikaanse varkenspest rukt verder op naar Duitse oostgrens

In Polen zijn begin deze week weer nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest (AVP) gevonden. Dit keer op 40 kilometer van de Pools-Duitse grens.

Afrikaanse+varkenspest+rukt+verder+op+naar+Duitse+oostgrens
© Faunabescherming

Half november maakte het AVP-virus in Polen een sprong van 300 kilometer. Toen werden een twintig besmette zwijnen gevonden. Experts wijten de grote sprong aan menselijke nalatigheid. Nu zijn negen besmette zwijnen gevonden: twee in de Poolse regio Zielonogorski en twee in Nowosolski.


Afrikaanse varkenspest zo dicht bij de Duitse grens zet alle Duitse belanghebbenden op scherp. Het Duitse ministerie voor landbouw en voedsel heeft de Poolse overheid dringend verzocht om meer informatie. Bovendien dringt het ministerie er op aan nog dit jaar in Berlijn een Task Force-bijeenkomst te beleggen over AVP.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer