Duizenden+schapen+verdronken+bij+Roemeni%C3%AB
Nieuws
© pixabay

Duizenden schapen verdronken bij Roemenië

Reddingswerkers hebben maar 254 van de bijna vijftienduizend schapen kunnen redden van het vrachtschip dat vorige week kapseisde voor de kust van Roemenië. De autoriteiten meldden zaterdag dat duizenden schapen zijn verdronken.

Het schip sloeg zondag om na het verlaten van de haven van Midia, bij de zuidoostelijke stad Constan?a, aan de kust van de Zwarte Zee. Alle bemanningsleden, twintig Syriërs en een Libanees, werden gered. Hoe het schip kon kapseizen wordt nog onderzocht.

'De karkassen van de dode dieren worden weggehaald en zullen naar verbrandingsovens worden gebracht', laten de Roemeense autoriteiten weten. 'Zodra de situatie het toelaat wordt het schip rechtgetrokken en teruggesleept naar de kade.'

Trage reddingsoperatie

Dierenorganisatie Arca Animal Rescue & Care is blij dat er nog schapen gered zijn, maar hekelt de trage reddingsoperatie. 'Er hadden duizenden schapen gered kunnen worden', zegt de organisatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer