Vion+neemt+%27misbruik%27+beelden+op+de+koop+toe
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Vion neemt 'misbruik' beelden op de koop toe

Slachterij Vion is niet blij met de manier waarop het televisieprogramma Zondag met Lubach zondag beelden van de slachterij gebruikte. Toch gaat het bedrijf het beleid niet aanpassen. 'Transparantie weegt voor ons zwaarder.'

De vleesproducent heeft kort overwogen om een gesprek aan te gaan met de ombudsman van de NPO. 'Maar het gaat hier om een satirisch programma en niet om een journalistiek programma', zegt woordvoerder Nancy Aschman van Vion. 'Daar is dus niets aan te doen.'

Vion staat nog altijd achter de ingeslagen weg om meer transparantie te geven over wat er in een slachterij gebeurt. 'Dat anderen de beelden dan kunnen gebruiken voor een ander doel, dat het op een bepaalde manier wordt ingekleed, nemen we dan maar op de koop toe.'

Kritisch item

Het programma maakte een kritisch item over slachterijen. Daarin werden bijvoorbeeld beelden van Vion gebruikt waarin een kwaliteitsmanager in een Duitstalige video aan het woord komt. 'Die Nederlander die zijn gaskamer zo goed had ingericht dat hij er spontaan Duits van ging praten', grapt Lubach daarover.


Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer