Vion+partner+van+Tour+de+Dumoulin
Nieuws
© Vion

Vion partner van Tour de Dumoulin

Vion is foodpartner van de eerste editie van Tour de Dumoulin. Die wordt op 6 oktober 2019 gereden rond Maastricht. De vleesproducent verbindt zich daarmee nadrukkelijker aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl.

Dumoulin wil met het organiseren van het evenement deelnemers inspireren tot bewegen, het volgen van een gezonde en gebalanceerde levensstijl en bijdragen aan sportieve ambities en groei. 'Daarmee sluit Vion qua gedachtegoed prima aan bij Vion en haar klanten', geeft Vion-woordvoerder Nancy Aschman aan.

De tour bestaat uit een jeugdprogramma (tot veertien jaar) en een toertocht (vanaf vijftien jaar) over uitdagende routes, samengesteld door Dumoulin zelf. Die toertocht bestaat uit een route van 75 kilometer met het Mheerelindje als kuitenbijter vlak voor de finish. Bij de afstanden van 125 en 175 kilometer horen wat meer hoogtemeters, met de Cote de Chambralles en de Redoute in de Ardennen als enkele van de pittige beklimmingen voor de langste afstand.

Gezond eten

De deelnemers van het jeugdprogramma krijgen een gezond ontbijt en lunch met ambachtelijke vleesproducten van het biologische merk De Groene Weg. De deelnemers van de toertocht wacht na de inspanning ook een gezonde lunch met biologische vleesproducten. 'Voor een topsporter zijn goede eiwitten in de voeding tenslotte cruciaal', verzekert Tom Dumoulin.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer