Vion voor rechter tegen eigen kredietverzekeraar

De resultaten van Vion blijven achter bij branchegenoten, stelt kredietverzekeraar Euler Hermes. Hierdoor loopt de kredietverzekeraar zelf een te groot risico, omdat deze 40 miljoen aan Vion-contracten met boeren heeft verzekerd.

Vion+voor+rechter+tegen+eigen+kredietverzekeraar
© Vion Food

Dat moet volgens Euler Hermes worden gehalveerd, meldt het Brabants Dagblad. Donderdag stonden beide partijen tegenover elkaar bij de burgerrechter in Den Bosch. De kredietverzekering zorgt ervoor dat boeren toch geld voor hun geleverde varkens beuren, mocht Vion niet meer kunnen betalen.

Euler Hermes wil de huidige 40 miljoen euro halveren, omdat de resultaten achter blijven. Ook de winstgevendheid van Vion ging vorig jaar achteruit, betoogde de advocaat van Euler Hermes. Volgens Vion zelf heeft het bedrijf voldoende financiële reserves en kan het aantal kredietverzekeringen omlaag.

Leveranciers

Om dat te realiseren, is wel meer tijd nodig om eerst met alle leveranciers te kunnen overleggen. De slachterij heeft hiervoor volgens het Brabants Dagblad drie extra maanden nodig. Beide partijen krijgen tot dinsdag de tijd om er met elkaar uit te komen. Zo niet, dan doet de rechter die dag uitspraak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer