Hoogheemraadschap van Delfland bevriest tarieven

Hoogheemraadschap van Delfland bevriest de belastingtarieven voor 2020. Dat geldt voor zowel burgers als bedrijven.

Hoogheemraadschap+van+Delfland+bevriest+tarieven
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Het bevriezen van de tarieven volgt op een aantal jaren van gematigde tariefstijging. Delfland bouwt ook zijn schuldenlast af. 'Het financiële beleid leidt tot een financieel vitale organisatie, waarbij er ruimte is in te spelen op ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen. En dat is nodig. Ook voor de toekomst wil Delfland veiligstellen dat inwoners hier prettig kunnen wonen en werken', meldt het waterschap.


Het college zet de komende jaren extra in op het klimaatbestendig maken van de regio, zodat weerextremen beter opgevangen kunnen worden. Ook gaat er extra geld naar het verbeteren van de waterkwaliteit en het versterken van de biodiversiteit. Verder zet Delfland extra in op het realiseren van de ambitie om energie- en klimaatneutraal te werken.

Tarieven

Het tarief voor de zuiveringsheffing bedraagt in 2020 93,50 euro per vervuilingseenheid en blijft daarmee gelijk aan voorgaande jaren. De watersysteemheffing bedraagt in 2020 123,29 euro per huishouden. Voor landbouwgrond en overig ongebouwde grond is dat 91,50 euro per hectare, voor natuurgrond 4,56 euro per hectare. Het tarief voor gebouwd (eigenaar met een woning of bedrijfspand) daalt om daarmee de stijging van de gemiddelde WOZ-waarde van het gebouw op te vangen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer