Cao Glastuinbouw verbindend verklaard

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft haar besluit tot Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) van de cao Glastuinbouw op 12 november gepubliceerd in de Staatscourant. Dat betekent dat de AVV woensdag effectief in werking treedt.

Cao+Glastuinbouw+verbindend+verklaard
© Koen van Wijk

De cao voor de glastuinbouw heeft een looptijd tot 1 januari 2020. De tekst van de overeenkomst is ook beschikbaar in het Engels en in het Pools, mede gezien het forse aantal werknemers binnen de Glastuinbouw dat de Nederlandse taal niet goed machtig is.


De loonsverhoging, zoals die al per 1 juli 2019 is overeengekomen, is 3,35 procent voor regulier personeel. De partijen zijn het daarnaast eens geworden over een verduidelijking van de functiewaardering ten aanzien van de productiefuncties glastuinbouwmedewerker 1 en 2.

Termijn

Ook zijn een aantal 'redactionele onduidelijkheden' aangepast, laat Glastuinbouw Nederland weten. Klik hier voor de volledige tekst, zoals gepubliceerd in de Staatscourant. Streven was dat de nieuwe cao na aanmelding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid binnen maximaal acht weken verbindend verklaard zou worden. Die termijn blijkt met negen weken overschreden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer