Sligro+haalt+diepvriesgroenten+uit+schap+vanwege+listeria
Nieuws
© Sligro

Sligro haalt diepvriesgroenten uit schap vanwege listeria

Sligro heeft enkele diepvriesgroenten en een smoothiemix uit de schappen gehaald, omdat deze mogelijk besmet zijn met de listeriabacterie.

Het gaat om verschillende producten van het merk Pinguin, waaronder erwten, worteltjes, zomergroenten, maiskorrels en soepgroenten. De smoothiemix is van Veggie Express. Een volledige lijst met producten staat op de website van de NVWA.

Volgens Sligro en de NVWA kan consumptie van de genoemde producten een voedselinfectie veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico.

Groothandelsonderneming Sligro adviseert klanten die de genoemde producten gekocht hebben deze niet te consumeren en terug te brengen. Zij krijgen hun aankoopbedrag vergoed. Klanten die de producten hebben doorgeleverd, moeten hun afnemers direct over de mogelijke besmetting informeren, laat Sligro weten.

Hongaarse fabriek

Twee weken geleden zorgde besmetting met de listeriabacterie in enkele Europese landen voor dodelijke slachtoffers. Toen waarschuwde de NVWA al voor bevroren groenten die ook in Nederland op de markt komen. Deze groenten zijn afkomstig uit een Hongaarse fabriek van producent Greenyard, waarvan ook Pinguin een onderdeel is.

• Lees ook: Aandeel Greenyard onderuit door listeria

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer