Landbouwministerie benoemt 'stikstofbaas'

Hellen van Dongen wordt programmadirecteur-generaal Stikstof bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Landbouwministerie+benoemt+%27stikstofbaas%27
© Rijksoverheid

De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een speciale benoeming in het complexe dossier dat Nederland al maanden gijzelt.

De programmadirecteur-generaal Stikstof werkt als 'stikstofbaas' aan de rijksbrede aanpak voor het verder reduceren van de totale hoeveelheid stikstofdepositie in Nederland. En daarmee ook aan het herstel en versterking van natuur, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) weten.

Afkomst

Van Dongen is sinds maart 2018 plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid en tevens directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Van Dongen werkt aan rijksbrede aanpak voor het verder reduceren van de totale hoeveelheid stikstofdepositie

Ook was zij directeur Telecommarkt bij het ministerie van Economische Zaken en vervulde zij eerder diverse managementfuncties bij datzelfde ministerie. De nieuwe 'stikstofbaas' studeerde ooit Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. De benoeming gaat in op 11 november, laat het ministerie van BZK weten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer