Kiekeboer'n biedt praktijkles bij de boer aan

27 boerenbedrijven in Twente hebben zich aangesloten bij het vernieuwde netwerk Kiekeboer'n. Leerlingen uit het basis- en vervolgonderwijs kunnen vanaf nu les krijgen op de deelnemende boerderijen.

Kiekeboer%27n+biedt+praktijkles+bij+de+boer+aan
© Emiel Muijderman

Deze week werd de aftrap van het initiatief gevierd tijdens het Nationale Schoolontbijt. Basisschoolleerlingen kwamen ontbijten bij diverse deelnemende boeren, zoals op de foto bij het melkveebedrijf van Bertine Luttikhedde in Haaksbergen.

Volgens de initiatiefnemers van Kiekeboer'n voegt een praktijkles op de boerderij veel toe aan de theorie die op school wordt geleerd. 'Zo blijft er van een praktijkoefening vijftien keer meer informatie hangen dan van uitleg voor de klas', zegt mede-initiatiefnemer Alina Udink.

Afstemming

Alle educatieboeren van Kiekeboer'n hebben een speciale opleiding afgerond, zijn in het bezit van een bhv-certificaat en een VOG-verklaring. Het hele jaar door zijn er lessen te volgen die worden afgestemd met de leerkracht en die aansluiten bij de leerdoelen en thema's op school.

Kiekeboer'n is een vereniging van boeren in Twente die als doel heeft Twentenaren bewust te maken van de producten die door boeren in hun buurt worden geproduceerd. De vereniging heeft in 2019 een nieuwe koers uitgezet.
De boerderijeducatielessen kunnen dankzij bijdragen van ZuivelNL en de producentenorganisaties worden aangeboden tegen administratiekosten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer