Texelse+leerlingen+ontbijten+tussen+het+melkvee
Nieuws
© Mariët Roeper

Texelse leerlingen ontbijten tussen het melkvee

Maar liefst 190 leerlingen, afkomstig van bijna alle basisscholen op Texel, namen woensdag plaats aan lange gedekte tafels voor een ontbijt midden in de stal van Anton en Manuela Bakker in buurtschap De Westen op Texel.

Het initiatief maakt deel uit van de stichting Boerenklasse. Het Texels Klassenontbijt werd voor de tiende keer georganiseerd. Naast het melkveebedrijf Westerheem maken ook schapenbedrijf De Waddel, bloembollenbedrijf Anemonée en een vleesvee- en natuurboerderij Plassendaal deel uit van de stichting.

Het doel is basisschoolleerlingen het leven op de boerderij zelf te laten voelen, ruiken en proeven. Op het voerpad midden tussen de melkkoeien lieten de leerlingen zich de boterhammen met kaas, worst en jam en andere Texelse producten goed smaken.

Informatiefilm

De leerlingen krijgen ter voorbereiding op de bezoeken een informatiefilm te zien van de PR-commissie Landbouw, die laat zien wat er op Texel allemaal wordt geproduceerd. Daarbij wordt duidelijk dat veel van wat er dagelijks bij de leerlingen thuis op tafel wordt gezet, van Texelse boerenbedrijven afkomstig is.

Ook wordt in de presentaties door de stichting aandacht besteed aan andere positieve effecten van de landbouw, zoals bloeiende gewassen en akkerranden en de ruimte voor weidevogels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer