Texelse leerlingen ontbijten tussen het melkvee

Maar liefst 190 leerlingen, afkomstig van bijna alle basisscholen op Texel, namen woensdag plaats aan lange gedekte tafels voor een ontbijt midden in de stal van Anton en Manuela Bakker in buurtschap De Westen op Texel.

Texelse+leerlingen+ontbijten+tussen+het+melkvee
© Mariët Roeper

Het initiatief maakt deel uit van de stichting Boerenklasse. Het Texels Klassenontbijt werd voor de tiende keer georganiseerd. Naast het melkveebedrijf Westerheem maken ook schapenbedrijf De Waddel, bloembollenbedrijf Anemonée en een vleesvee- en natuurboerderij Plassendaal deel uit van de stichting.

Het doel is basisschoolleerlingen het leven op de boerderij zelf te laten voelen, ruiken en proeven. Op het voerpad midden tussen de melkkoeien lieten de leerlingen zich de boterhammen met kaas, worst en jam en andere Texelse producten goed smaken.

Informatiefilm

De leerlingen krijgen ter voorbereiding op de bezoeken een informatiefilm te zien van de PR-commissie Landbouw, die laat zien wat er op Texel allemaal wordt geproduceerd. Daarbij wordt duidelijk dat veel van wat er dagelijks bij de leerlingen thuis op tafel wordt gezet, van Texelse boerenbedrijven afkomstig is.

Ook wordt in de presentaties door de stichting aandacht besteed aan andere positieve effecten van de landbouw, zoals bloeiende gewassen en akkerranden en de ruimte voor weidevogels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer