Brabant+verheugd+met+financi%C3%ABle+stikstofmiddelen+Rijk
Nieuws
© Pixabay

Brabant verheugd met financiële stikstofmiddelen Rijk

Het provinciebestuur van Noord-Brabant is verheugd met de aankondiging van het Rijk om op korte termijn financiële middelen ter beschikking te stellen voor de aanpak van de stikstofimpasse.

Minister Carola Schouten van LNV kondigde vrijdag na afloop van de ministerraad aan dat het Rijk een half miljard euro vrijmaakt voor de aanpak van de stikstofproblematiek. 'Dit besluit van de minister komt geen moment te vroeg. Financiële middelen zijn noodzakelijk om de impasse waarin we terecht zijn gekomen snel op te lossen', verzekert Rik Grashoff, gedeputeerde Natuur, Water & Milieu.


'Als provincie zijn wij al aan de slag gegaan met een gebiedsgerichte aanpak voor de Brabantse Natura 2000-gebieden waar de stikstofproblematiek speelt. Samen met betrokken partners werken we onder stoom en kokend water aan een pakket van concrete maatregelen dat zorgt voor een daling van stikstofneerslag op de natuur.'

Woningbouw

Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt om ook ontwikkelingen voor bijvoorbeeld woningbouw en wegenaanleg mogelijk maken. 'Dat heeft voor dit college de hoogste prioriteit', zegt Grashoff.

'We willen medio december samen met de andere provincies en de minister concrete afspraken vastleggen over evenwichtige stikstofregels en de gebiedsgerichte stikstofaanpak. Dat er nu voor deze aanpak ook financiële middelen beschikbaar zijn, maakt het mogelijk om zo snel mogelijk uit de impasse te komen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer