Dijkhuizen+genoemd+als+voorzitter+Landbouwcollectief
Nieuws
© Floris Heuer

Dijkhuizen genoemd als voorzitter Landbouwcollectief

Aalt Dijkhuizen wordt genoemd als mogelijk onafhankelijk voorzitter van het Landbouwcollectief dat zich gaat buigen over de stikstofproblematiek. Farmers Defence Force meldt dat Dijkhuizen bereid is de klus op zich te nemen.

Het is nog niet duidelijk of andere partijen in het collectief de voordracht van Dijkhuizen steunen. De werkgroep moet met oplossingen komen voor de stikstofproblematiek. De onafhankelijke voorzitter zal deze samenwerking gaan leiden. Binnen een maand zal het collectief met nieuwe voorstellen komen aan het kabinet en de provincies.

Dit pakket aan eisen en oplossingen om uit de stikstofimpasse te komen, zullen dan landbouwbreed worden gedragen en dienen als uitgangspunt voor de onderhandeling met landbouwminister Carola Schouten en de provincies. Ook LTO Nederland, en de gelieerde organisaties POV, NFO en Glastuinbouw Nederland participeren in het collectief. Dijkhuizen is bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research geweest. Hij is momenteel voorzitter van de Topsector Agri&food. Hij is ook lid van de Raad van Advies van Stichting Agrifacts.

Voorzitter

Maandag komt het stikstofcollectief weer bij elkaar en zal de samenwerking verder worden uitgewerkt. Dat is ook het moment waarop wordt vastgesteld wie de onafhankelijke voorzitter wordt.

LTO Nederland benadrukt samenwerking belangrijk te vinden om een oplossing te vinden voor de stikstofproblematiek. Hoe de samenwerking verder wordt vormgegeven en wie de voorzitter wordt, moet volgens de organisatie daarom in gezamenlijkheid besloten worden.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer