Groen licht RIVM voor wetenschappers Mesdagfonds

Wetenschappers van het Mesdagfonds krijgen online inzicht in het stikstof en ammoniak rekenmodel en het implementatiemodel van het RIVM. Dat is het Mesdagfonds en het RIVM overeengekomen. Jan Cees Vogelaar van het Mesdagfonds verwacht in de loop van de komende week toegang te krijgen.

Groen+licht+RIVM+voor+wetenschappers+Mesdagfonds
© Jörn Heller from Pixabay

Dat stelt Vogelaar naar aanleiding van een recent gesprek met het RIVM. Wetenschappers van het Mesdagfonds zijn als sinds november 2018 bezig om toegang te krijgen. Nu het Mesdagfonds enkele weken geleden een advocaat in de arm had genomen, lijkt er schot in de zaak te komen.

Online beschikbaar

'Het RIVM deed moeilijk en technisch zou het ook niet mogelijk zijn, zo stelde het RIVM', aldus Vogelaar. Hij is blij dat de modellen nu wel beschikbaar komen, en zelfs online: 'Dat scheelt gereis en daarmee stikstofuitstoot.'

Eerder had het RIVM de data van het natuurmeetnet MAN ter beschikking gesteld aan de onderzoekers voor Mesdagfonds. Zij wilden echter ook inzage in de statistische verwerking die het RIVM heeft toepast op deze meetdata.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer