Boerenprotest+Winterswijk+groter+dan+verwacht
Nieuws
© Johan Wissink

Boerenprotest Winterswijk groter dan verwacht

Het boerenprotest dat donderdagmorgen plaatsvindt bij natuurgebied Wooldse Veen is groter uitgevallen dan aanvankelijk werd gedacht.

Boeren met in totaal zo'n honderd trekkers verzamelden zich bij het Natura 2000-gebied in de omgeving van Winterswijk. Ze sluiten er tot het middaguur de drie toegangswegen af met hun trekkers. Op die manier willen ze aandacht vragen voor hun situatie waarin ze vrezen te belanden door de stikstofdiscussie.

© Johan Wissink

In natuurgebied Wooldse Veen vinden momenteel werkzaamheden plaats om het dichtgroeien en verdrogen van het gebied tegen te gaan. De boeren vinden het oneerlijk dat dit project mag doorgaan, terwijl veel projecten en vergunningen stilliggen door de stikstofimpasse.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  80 %
Meer weer