Tjeerd+de+Groot%3A+%27Vandaag+ga+ik+in+gesprek+met+boeren%27
Nieuws
© Dirk Hol

Tjeerd de Groot: 'Vandaag ga ik in gesprek met boeren'

Tjeerd de Groot, Tweede Kamerlid voor D66, wil in gesprek met demonstrerende boeren. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. De Groot riep onlangs de woede van veel veehouders over zich af met een voorstel om de veestapel te halveren.

De Groot zegt op de website van D66: 'Vandaag ga ik het gesprek aan met boeren die in Den Haag komen demonstreren. Zoals ik al jarenlang spreek met boeren over hun toekomst. Zo’n gesprek is nu harder nodig dan ooit. De politicus erkent dat boeren het water aan de lippen staat. 'Zeventig uur werken voor weinig geld, dat is niet de toekomst die boeren zich voorstellen als ze beginnen.'

Het Kamerlid benadrukt dat de visie van D66 is om met minder dieren meer te verdienen. 'Minder dieren, doordat we geen duur voer geven dat mensen ook kunnen eten. Als koeien gras, varkens restproducten en kippen insecten eten, dan heeft de boer lagere kosten en het is beter voor de aarde. Meer verdienen kan een boer als we hem helpen deze producten met een goed verhaal tegen een betere prijs op de markt af te zetten.'

Malieveld

'Vandaag ga ik naar het Malieveld', vervolgt De Groot. 'Met een warm hart voor de moderne boer. Met open vizier en zin in een goed gesprek. En met de boodschap dat boeren in mijn ogen meer geholpen zijn met een duidelijk perspectief voor de toekomst dan met een blik op het verleden. Een boodschap waarvan ik als geen ander begrijp dat die bij sommige boerengezinnen hard aankomt. Maar het is wel de eerlijke boodschap. Op weg naar een nieuwe toekomst.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer