Ook+actie+van+boeren+langs+Zuid%2DWillemsvaart
Nieuws
© Jasper Schel

Ook actie van boeren langs Zuid-Willemsvaart

Een groep van dertig boeren en tuinders toog vandaag met trekkers langs de Zuid-Willemsvaart in de richting van Den Bosch als sympathiserende actie voor het grote protest in Den Haag. 'Het is genoeg geweest.'

'Ik heb lang getwijfeld of ik naar Den Haag zou gaan en uiteindelijk besloten om die lange rit toch maar niet te maken. Maar ik wilde wel iets doen. Met een appje was het zo geregeld', zegt John van der Voort. De melkveehouder uit Heeswijk is door de andere boeren die vandaag mee rijden in de stoet gebombardeerd tot actieleider. 'Het is genoeg geweest met de regelgeving. En je kunt niet zomaar roepen dat de helft van het vee weg moet. Het ergste is dat een hoop mensen er achteraan holt zonder dat ze weten waar ze het over hebben.'

De protestmars begon net na de middag op het viaduct over de N279 bij Middelrode en volgde de parallelweg van diezelfde N279 richting Den Bosch. Driekwart van de boeren vond het bij Den Dungen welletjes geweest en keerde ter hoogte van loonbedrijf Jennissen huiswaarts. Negen trekkers ging 'all the way' naar het provinciehuis in Den Bosch.

Missie geslaagd

'Dat mag ieder voor zich weten', liet Van der Voort net voor Den Dungen weten. 'Het gaat er ons om dat we van ons laten horen en dat veel mensen zien dat we actie voeren. Dat is gelukt', doelt Van der Voort op het voorbijrazende verkeer dat vaak de claxon weet te vinden als de stoet trekkers in het zicht komt. 'Heel veel toeters en duimpjes omhoog', lacht de melkveehouder. 'Mooi om te zien dat veel mensen de actie steunen.'

'Mooi om te zien dat veel mensen de actie steunen'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer