Tegenactie+dierenactivisten+bij+boerenprotest
Nieuws
© John Claessens

Tegenactie dierenactivisten bij boerenprotest

Tijdens het boerenprotest dinsdag in Den Haag zijn er ook twee demonstraties van dierenactivisten. De eerste betoging van de dierenactivisten begint om 13 uur dicht bij het Malieveld, op de Laan van Reagan en Gorbatsjov.

Die eerste betoging is een initiatief van Direct Action Everywhere. Dat is een organisatie die zich sterk maakt voor een wet voor dierenrechten. De tweede actie wordt gehouden door de groep Civilian Outreach. Activisten tonen dan aan het winkelend publiek beelden uit de veehouderij en van slachthuizen.


Gemeente Den Haag overlegt ondertussen maandagmiddag met betrokken partijen of het voor dinsdag aangekondigde boerenprotest met trekkers kan doorgaan en zo ja, onder welke voorwaarden dit mag. Een woordvoerster van de gemeente meldt dat het protest niet een zaak van alleen gemeente Den Haag is, omdat de boeren ook met hun voertuigen door andere plaatsen moeten rijden om in Den Haag te komen.

Trekker

Ongeveer twaalfhonderd boeren hadden aangegeven vanuit allerlei hoeken van Nederland met hun trekker naar Den Haag te willen komen. De organisatoren van de demonstratie verwachten dat tussen de 7.500 en 10.000 boeren en sympathisanten dinsdagmiddag aanwezig zullen zijn op het Malieveld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer