Boeren+mogen+met+75+trekkers+naar+Malieveld
Nieuws
© DIRK HOL

Boeren mogen met 75 trekkers naar Malieveld

Gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden voor het boerenprotest.

Dat heeft de gemeente besloten na overleg met betrokkenen en de organisator Agractie. Andere demonstranten moeten hun voertuigen bij het voetbalstadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen parkeren. Volgens Agractie hebben 2.200 boeren aangegeven om vanuit allerlei hoeken van Nederland met hun trekker naar Den Haag te komen om te protesteren.


'Ik sta pal voor het grondwettelijke demonstratierecht en heb er begrip voor dat de boeren dinsdag in Den Haag hun standpunten kenbaar willen maken. Het is goed dat we daar nu afspraken over hebben kunnen maken', burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. Op de site van de organisatie hebben in totaal ruim tienduizen boeren en sympathisanten toegezegd naar Den Haag te komen voor de demonstratie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer