Grote+groepen+boeren+onderweg+naar+Den+Haag
Nieuws
© Pixabay.com

Grote groepen boeren onderweg naar Den Haag

De eerste boeren die morgen gaan demonstreren in Den Haag zijn maandagavond vertrokken uit onder meer Texel en provincie Groningen, meldt de NOS.

Volgens Agractie hebben 2000 boeren aangegeven om vanuit allerlei hoeken van Nederland met hun trekker naar Den Haag te komen om te protesteren. Rijkswaterstaat en Weerplaza verwachten een ongewoon drukke ochtendspits, ook doordat het morgen flink zal regenen en waaien.

Drentse boeren dreigen met blokkade

Drentse boeren zijn van plan dinsdagochtend de A28 bij Hoogeveen in de richting van Zwolle te blokkeren, meldt RTV Drenthe. De omroep baseert zich op app-berichten die rondgaan onder boeren. Vanaf knooppunt Hoogeveen willen ze rond 8 uur 's ochtends op beide rijstroken en de vluchtstrook met tractoren rijden. De politie zegt op de hoogte te zijn van dit actieplan.

Met 75 trekkers naar Malieveld

Gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden voor het boerenprotest. Dat heeft de gemeente besloten na overleg met betrokkenen en de organisator Agractie. Andere demonstranten moeten hun voertuigen bij het voetbalstadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen parkeren.

Tegenactie dierenactivisten bij boerenprotest

Tijdens het boerenprotest dinsdag in Den Haag zijn er ook twee demonstraties van dierenactivisten. De eerste betoging van de dierenactivisten begint om 13 uur dicht bij het Malieveld, op de Laan van Reagan en Gorbatsjov.

Die eerste betoging is een initiatief van Direct Action Everywhere. Dat is een organisatie die zich sterk maakt voor een wet voor dierenrechten. De tweede actie wordt gehouden door de groep Civilian Outreach. Activisten tonen dan aan het winkelend publiek beelden uit de veehouderij en van slachthuizen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  70 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer