Oproep+ambassadeurs+%27Lekker+eten+voor+iedereen%27
Nieuws
© Monique van Loon

Oproep ambassadeurs 'Lekker eten voor iedereen'

Op het symposium 'Lekker eten voor iedereen' in Grubbenvorst riep de derde generatie van familie Kuijpers en familie Houben vrijdag de ruim vierhonderd aanwezigen om samen met hen ambassadeurs te worden van 'Lekker eten voor iedereen'.

'Wij zijn trots op onze bedrijven en willen jullie vragen om ambassadeurs te worden. Alleen gaan wij geen beweging creëren, maar samen wel', zei Anke Houben op het symposium ter ere van de ingebruikname van Heideveld en De Kloeke Kip.

De derde generatie van Kuijpers Kip en Houbensteyn straalde op het podium. Houben: 'Wij zijn generatie 3.0 en hebben eenzelfde lijn, oog voor dierenwelzijn, milieu en de mens. Wij zijn klaar voor de toekomst waar iedereen naartoe moet. Die toekomst start bij ons vandaag.'

Missie

Hun missie 'Lekker eten voor iedereen' realiseren ze met hun nieuwe bedrijven Kloeke Kip en Heideveld in het Noord-Limburgse Grubbenvorst. Een vleeskuikenbedrijf met 1 miljoen vleeskuikens en een varkensbedrijf met twintigduizend varkens zonder stikstof-, fijnstof- of geuruitstoot.

Het zijn bedrijven boordevol nieuwe innovatieve technieken, goed voor mens, dier en milieu. Korte ketens met zo min mogelijk diertransporten.

Technieken

Twintig jaar geleden kwamen de eerste plannen op tafel. Het vergunningstraject duurde tot 2018, voordat de eerste spa de grond in kon. De tijd heeft als voordeel opgeleverd dat nieuwere technieken in beide stallen konden worden uitgevoerd.

Het eerste ambassadeursspeldje reikte Anke Houben uit aan Rinus van de Waart, directeur van Knowhouse die al zeventien jaar lang ambassadeur is voor 'Lekker eten voor iedereen' en de families bijstond met strategisch advies in het jarenlange proces. Familieleden van Kuijpers en Houben reikten de ruim vierhonderd aanwezigen persoonlijk het speldje uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer