Afrikaanse+varkenspest+in+Zuid%2DKorea+vastgesteld
Nieuws
© nieuwe oogst

Afrikaanse varkenspest in Zuid-Korea vastgesteld

In het uiterste noordwesten van Zuid-Korea is op maandag 16 september op een varkensbedrijf met 2.450 dieren Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Ook twee andere locaties van dezelfde eigenaar met respectievelijk duizend en vijfhonderd varkens zijn uit voorzorg geruimd.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Landbouw heeft daarvan melding gedaan bij de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE.

Het is de eerste keer dat het virus op een varkensbedrijf in Zuid-Korea is gevonden. Afrikaanse varkenspest trof al grote aantallen varkenshouderijbedrijven in het zuidoosten van Azië, met name in China, Vietnam, Laos en de Filipijnen.

• Lees meer over Afrikaanse varkenspest

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer