PAS%2Dlijst+Utrecht+telt+51+agrarische+projecten
Nieuws
© Koen van Wijk

PAS-lijst Utrecht telt 51 agrarische projecten

In provincie Utrecht zijn er in totaal 1.848 ontwikkelingsprojecten die mogelijk in de knel komen door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) uitspraak van de Raad van State. Daarvan hebben er 51 een agrarisch karakter.

Het gaat onder meer om woningbouwprojecten, wegenaanleg en uitbreidingen van landbouwbedrijven. Er staan 51 projecten in de land- en tuinbouw op de lijst. De provincie heeft deze lijst 13 september gepubliceerd op basis van een inventarisatie per gemeente.

Het is momenteel niet vast te stellen of deze projecten daadwerkelijk in de knel komen. De gemeenten met de meeste agrarische vergunningaanvragen zijn Lopik en Stichtse Vecht met beiden tien projecten. Het totaaloverzicht van de PAS-inventarisatie voor Utrecht is hier te zien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer