Speciale editie Kidsweek over dieren op de boerderij

Bij de start van het nieuwe schooljaar wordt op bijna alle basisscholen de Back to School-editie van Kidsweek uitgedeeld. Die gaat over dieren op de boerderij.

Kidsweek is de grootste kinderkrant van Nederland. In het eerste exemplaar van dit schooljaar geven Anna en Daan van De Heus Kidzz de jonge lezers een kijkje in de keuken van diervoer. Ze vertellen van alles over de zorg voor koeien, kippen en varkens.

'Boeren spelen een belangrijke rol in ons voedselsysteem. Maar veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij een modern boerenbedrijf. Daar willen we bij De Heus iets aan doen', zegt communicatiemanager Michiel Peters. 'Dat doen we omdat we denken dat een beter beeld van wat er allemaal gebeurt op een modern boerenbedrijf ook bij kan dragen aan het vergroten van het draagvlak voor de manier waarop we in Nederland ons voedsel produceren.'

Kinderwebsite

Om dat te realiseren, lanceerde De Heus vorig jaar een speciale website voor kinderen. 'Op deheuskidzz.nl kunnen kinderen informatie vinden voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk', legt Peters uit. 'De makers van Kidsweek waren daar enthousiast over. Vooral omdat we informatie op een toegankelijke manier overbrengen. De special die wij nu hebben mogen invullen, borduurt daarop voort.'

Naast de special is er een lespakket gemaakt. 'De juffen en meesters kunnen hier in de klas gebruik van maken', stelt de communicatiemanager. 'Anna en Daan, die ook de hoofdrol spelen op De Heus Kidzz, vertellen uitgebreid over het eten dat dieren krijgen en alles wat daarbij komt kijken.'

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van de Kidsweek-special wordt vrijdag 6 september uitgedeeld aan de leerlingen van een basisschool tijdens een bezoek aan het bedrijf van familie Van Zutphen. Die heeft een modern varkensbedrijf in Noord-Brabant. 'Tot slot is in de special een prijsvraag opgenomen. Degene die de leukste vraag instuurt, wint een schoolreis naar een boerderij voor de hele klas', vertelt Peters.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer