PBL geeft inzage in berekeningen

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft inzage gegeven in de wijze waarop de berekeningen voor het rapport ‘Geïntegreerde gewasbescherming nader beschouwd’ tot stand zijn gekomen. De Stichting Agri Facts had vraagtekens geplaatst bij de juistheid van conclusies van het PBL.

PBL+geeft+inzage+in+berekeningen
© Han Reindsen

Het PBL-rapport ‘Geïntegreerde gewasbescherming nader beschouwd’ beschrijft de tussenevaluatie van de beleidsnota Gezonde Groei, Duurzame Oogst over de periode 2013-2018. In deze beleidsnota heeft de overheid haar gewasbeschermingsbeleid vastgelegd. De conclusie van het rapport luidde dat boeren en tuinders hun doelstellingen op gebied van gewasbeschermingsmiddelen niet haalden.


De Stichting Agri Facts was van mening dat het Planbureau mensen hiermee op het verkeerde been heeft gezet omdat essentiële informatie was 'verstopt' in zijn rapport. Zo zou onduidelijk zijn of het geschetste beeld landelijk of regionaal is. De Stichting betwist met name de keuze van de meetpunten van het meetnet dat voor de beleidsevaluatie is opgezet. Deze keuze zou tot een ongunstige en niet-representatieve voorstelling van zaken leiden.

In een brief aan de Stichting Agri Facts is het PBL ingegaan op de aannamen van de stichting. Het PBL geeft aan de onderzoeksmethode toe te passen die met alle stakeholders is afgesproken in het Platform Duurzame Gewasbescherming. Ook heeft het PBL een notitie gepubliceerd waarin de wijze van meting en berekening wordt toegelicht. Stichting Agri Facts vindt de uitleg van het PBL onvoldoende.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer