Haperend beleid rem op verduurzaming

Vertraging van de wetgeving is volgens Nefyto, de belangenorganisatie voor Nederlandse agrochemische bedrijven, een belangrijke oorzaak van het niet tijdig bereiken van sommige duurzaamheidsdoelstellingen.

Haperend+beleid+rem+op+verduurzaming
© Koos van der Spek

Nefyto reageert daarmee op de conclusie van het Planbureau voor de Leefomgeving in de Tussenevaluatie van de Nota Gezonde Groei, Duurzame Oogst dat veel doelen van het nationaal gewasbeschermingsbeleid nog niet gehaald zijn. Volgens de organisatie zorgt juist het haperende beleid ervoor dat er onvoldoende alternatieven zijn voor een effectieve gewasbescherming.


Nefyto concludeert uit het PBL-onderzoek dat zolang alternatieven ontbreken gewasbeschermingsmiddelen nog dringend nodig zijn voor een gezonde en veilige productie van agrarische producten. Ook wijst Nefyto op de knelpunten die in diverse gewassen ontstaan omdat telers niet over de juiste instrumenten beschikken voor beschermende maatregelen.

Trend is positief

Positief noemt Nefyto de conclusie van het planbureau dat bij de verduurzaming van de gewasbescherming op verschillende terreinen vooruitgang is geboekt en dat de trend positief is. Dit resultaat schrijft de belangenorganisatie toe aan de inspanningen van telers, adviseurs, afnemers en industrie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer