Tientallen vrachtwagens water tegen de droogte

De perenbomen van fruitteler Senny Capelle in Nieuwerkerk zijn vorig jaar verbrand. Om dat dit jaar te voorkomen heeft hij tientallen vrachtwagens met water aan laten rukken. Hij kan niet beregenen met het water in de buurt omdat dat brak is.

‘Ongeveer 70 vrachtwagens hebben hier in het bassin de laatste maand water in gebracht. Het was met de droogte helemaal leeg’, verteld bedrijfsleider Arjan Steenpoorte.

De bomen zijn dit jaar niet verbrand, maar de oogst van peren en appels is dit jaar wel kleiner. Steenpoorte vraagt zich hardop af of fruitteelt in Zeeland wel lonend is. ‘Die vraag stellen we ons de laatste weken ook steeds meer. Wordt het namelijk altijd zo droog dan wordt het heel lastig. Zeker zonder zoet water is het in Zeeland heel moeilijk om fruit te telen.’

‘Er zijn behoorlijk wat bomen hier op dit perceel die een te kleine vruchtmaat hebben.’ Steenpoorte hoopt dat de vruchten de komende weken voor de oogst nog iets aangroeien. ‘Dan hoop ik dat er nog 10 mm bij komt en we de minimale maat van 65 mm hebben.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer