Fruitteler+beregent+in+volle+zon
Nieuws
© VidiPhoto

Fruitteler beregent in volle zon

Het is voor hem zelf ook een primeur, maar fruitteler Berend-Jan van Westreenen uit Echteld zag geen andere optie dan midden op de dag zijn peren te beregenen.

In de boomgaard loopt de temperatuur deze dagen op tot 45 graden Celsius en in combinatie met de felle zon zorgt dit voor zonnebrand op de peren. Van Westreenen zette zijn beregeningsinstallatie daarom donderdag voor het eerst midden op de dag aan.

© VidiPhoto

Van het ras Doyenne du Comice zijn al diverse peren verbrand, maar ook de gangbare Conference-peer heeft een gevoelige schil. Normaliter is beregenen tegen zonnebrand taboe in de perenteelt, omdat daardoor het blad verbrandt. Zonder gezond blad geen oogst, maar volgens Van Westreenen is er momenteel geen alternatief.

© VidiPhoto

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer