Regels+voor+overdag+beregenen+Drentsche+Aa%2Dgebied
Nieuws
© Jan Anninga

Regels voor overdag beregenen Drentsche Aa-gebied

Boeren in het Drentse Aa-gebied mogen vanaf maandag overdag beregenen als het 's avonds en 's nachts niet lukt. Zij moeten per beregeningsinstallatie wel melden op welk perceel zij dit gaan doen met begin- en eindtijd. Bovendien moet de betreffende ondernemer een beregeningslogboek bijhouden.

De agrarische ondernemers moeten hiervoor contact opnemen met de afdeling Handhaving van waterschap Hunze en Aa's. Beregenen ze op andere tijdstippen, dan volgt een waarschuwing en bij herhaling een dwangsom.


Het waterschap benadrukt dat beregenen tussen 19 uur en 7 uur de beste optie is vanwege de hogere effectiviteit. Het beregeningsverbod in Duurswold wordt met ingang van zaterdag opgeheven. Vanwege de huidige peilen – met nog een enkel probleemgebied – en de verwachte weersomstandigheden (temperatuur en neerslag) mogen beregenaars vanaf zaterdagochtend weer uit oppervlaktewater onttrekken.

Veenkoloniëen

Enkele dagen geleden hief het waterschap het beregeningsverbod op voor oppervlaktewater in het Drentse deel van de Veenkoloniën. Dat kon omdat de aanvoer vanuit de Hoogeveense Vaart weer is hersteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer