Regels voor overdag beregenen Drentsche Aa-gebied

Boeren in het Drentse Aa-gebied mogen vanaf maandag overdag beregenen als het 's avonds en 's nachts niet lukt. Zij moeten per beregeningsinstallatie wel melden op welk perceel zij dit gaan doen met begin- en eindtijd. Bovendien moet de betreffende ondernemer een beregeningslogboek bijhouden.

Regels+voor+overdag+beregenen+Drentsche+Aa%2Dgebied
© Jan Anninga

De agrarische ondernemers moeten hiervoor contact opnemen met de afdeling Handhaving van waterschap Hunze en Aa's. Beregenen ze op andere tijdstippen, dan volgt een waarschuwing en bij herhaling een dwangsom.


Het waterschap benadrukt dat beregenen tussen 19 uur en 7 uur de beste optie is vanwege de hogere effectiviteit. Het beregeningsverbod in Duurswold wordt met ingang van zaterdag opgeheven. Vanwege de huidige peilen – met nog een enkel probleemgebied – en de verwachte weersomstandigheden (temperatuur en neerslag) mogen beregenaars vanaf zaterdagochtend weer uit oppervlaktewater onttrekken.

Veenkoloniëen

Enkele dagen geleden hief het waterschap het beregeningsverbod op voor oppervlaktewater in het Drentse deel van de Veenkoloniën. Dat kon omdat de aanvoer vanuit de Hoogeveense Vaart weer is hersteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer