Waterschap inspecteert dijken Zuidwest-Friesland

Wetterskip Fryslân controleert vanaf volgende week de polderdijken in Zuidwest-Friesland. Door weinig regen is het neerslagtekort in dit deel van Friesland het grootst.

Waterschap+inspecteert+dijken+Zuidwest%2DFriesland
© Archief

Het tekort in Friesland is in juli opgelopen en ligt nu tussen de 180 en 210 millimeter, terwijl 150 tot 189 millimeter normaal is in deze periode. Het waterschap inspecteerde vorige maand 97 kilometer risicogevoelige polderdijk in het veengebied en rondom de Friese meren.

Op enkele plekken werden ondiepe scheuren aangetroffen. Ook is de grasmat verdroogd. Deze plekken worden volgende week opnieuw gecontroleerd. Als de scheuren dieper en langer zijn geworden, breidt het waterschap het gebied uit.

Neerslag

Volgens het waterschap herstellen de polderdijken zich in het najaar over het algemeen goed als er weer neerslag valt. Mochten de scheuren dieper worden dan worden deze gerepareerd met klei. Boeren die een situatie niet vertrouwen, kunnen contact opnemen met het waterschap. Dat kijkt dan of er eventueel sprake is van droogteschade.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer