Film over staartbijten bij varkens wint prijs

Een Duitse film over maatregelen om staartbijten bij varkens te voorkomen, is op het Franse milieufestival Deauville Green Awards in de prijzen gevallen. De film van het Duitse informatiebureau voor landbouw werd gekozen uit vierhonderd inzendingen.

Film+over+staartbijten+bij+varkens+wint+prijs
© Twan Wiermans

In de ruim vijf minuten durende film vertelt een varkenshouder hoe hij het risico op staartbijten bij zijn biggen probeert te minimaliseren door een optimale voeding en het geven van stro als afleidingsmateriaal. De film is bedoeld als voorbeeld. De Duitse overheid streeft naar meer dierenwelzijn in de veehouderij.

De film was ingediend voor de categorie 'gezondheid en levenskwaliteit' en kreeg van de jury de zilver-groen award. De film, die is gemaakt door video- en tv-productiebedrijf Spectrafilm, werd gedraaid op het erf bij een varkenshouder die op zijn bedrijf veel aandacht besteedt aan dierenwelzijn.

Deauville Green Awards

Het milieufestival werd half juni voor de achtste keer gehouden in het Franse Deauville. De jury ontving 420 inzendingen waaruit voor 14 categorieën 100 finalisten werden gekozen. In alle categorieën gaat het om groene thema's zoals milieu, biodiversiteit, ecologie, ecotoerisme en duurzaamheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer