Vogelsang+komt+met+sleepvoetbemester+BlackBird
Nieuws
© Eigen Foto

Vogelsang komt met sleepvoetbemester BlackBird

Vogelsang introduceert op Agritechnica 2019 de sleepvoetbemester BlackBird met de nieuwe generatie precisieverdeler ExaCut ECQ. De machine heeft een effectieve manier van mestverdeling met geoptimaliseerde mestafvoer.

De nieuwe lange, snavelvormige voet zorgt voor een gecontroleerde en gelijkmatige uitstroom van vloeibare mest door elke sleepvoet. De vorm van de voet voorkomt dat de gewassen tijdens het bemesten worden geraakt. Door actief druk uit te oefenen, is de puntige voet van de BlackBird beter in staat om de grond binnen te dringen en een kleine sleuf te trekken om de vloeibare mest te verdelen.

De BlackBird bevat de nieuwste generatie Vogelsang's precisieverdeler: ExaCut ECQ. De verdeler bevindt zich in het midden van de boom, de beste positie voor een gelijkmatige verdeling van de mest. Om het onderhoud van de ExaCut ECQ sneller en eenvoudiger te maken, heeft Vogelsang een groot onderhoudsdeksel toegevoegd voor directe toegang tot alle interne componenten van het systeem.

Vermogensbehoefte

De vermogensbehoefte is verminderd met maximaal 50 procent. Dat komt door het nieuwe rotorontwerp en lagere snelheden. Er is minder belasting op de snijmessen vanwege de snelheidsvermindering en de interne druk van de snijverdeler. De levensduur van de eenheid neemt daardoor met maximaal 50 procent toe.

De nieuwe bladveren zorgen voor stabiliteit van het apparaat, beschermen de constructie tegen overmatige belasting en verminderen de trillingen tijdens wegtransport. Hydraulische cilinders met eindslagdemping beperken de spanning in het frame tot een minimum tijdens het in- en uitvouwen.

Werkbreedtes

De sleepvoetverdeler is verkrijgbaar in werkbreedtes van 12 en 15 meter en kan worden opgevouwen tot een transportbreedte van 2,99 meter. Door de machine naar boven te klappen, activeert het DropStop-principe. Dat voorkomt dat de akkers, erven en wegen vervuild raken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer