KeyGene werkt samen met bedrijf in India

Gewasinnovatiebedrijf KeyGene heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Mahindra Agri Solutions, een dochteronderneming van de Indiase Mahindra Group.

KeyGene+werkt+samen+met+bedrijf+in+India
© Han Reindsen

KeyGene is gespecialiseerd in precisieveredeling en heeft vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten en India. De samenwerking met de Indiase Mahindra Group moet bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe varianten van gewassen. De aandacht is vooral gericht op weerbaarheid tegen droogte, hitte, ziekten en plagen.

De gewasinnovatieplatforms van KeyGene zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van economisch belangrijke en marktrelevante eigenschappen. Deze samenwerking moet productieve en veerkrachtige variëteiten van gewassen opleveren.

Marktgroei

Mahindra Agri Solutions verwacht door de samenwerking te kunnen groeien op de Indiase markt en in nieuwe regio's. Het bedrijf levert boeren zaaizaden voor onder meer rijst, mais, tomaten, pepers, watermeloen en groenten. Daarnaast ook gewasbeschermingsmiddelen en irrigatiediensten. Ook geeft het bedrijf teeltadviezen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer