KWS stapt in groentezaden

KWS stapt in de groentezaadveredeling. Het Duitse concern lijft daarvoor Pop Vriend Seeds in Andijk in is deze week bekendgemaakt.

KWS+stapt+in+groentezaden
© Haijo Dodde

De overname moet aan het eind van deze maand zijn beslag krijgen, meldt KWS dat een belangrijke positie in de groenteveredeling ambieert. Het Duitse veredelingsbedrijf is nu actief in mais, suikerbieten, granen en aardappelen uit zaad. Volgens algemeen directeur Hagen Duenbostel van KWS stapt het bedrijf door de overname in een economisch aantrekkelijke markt. Het concern zegt verder te willen groeien in de groentezaden.

Pop Vriend Seeds is marktleider in spinazie en groeide de afgelopen jaar snel. Algemeen directeur Lara Timmerman van het veredelingsbedrijf in Andijk is content met de overname door KWS. 'Het is een familiebedrijf met een lange historie in de plantenveredeling.' Naast spinazie heeft het bedrijf bonen, peen en rode bieten in het pakket.

Omzet 1,1 miljard euro

De veredelaar in Andijk heeft tachtig mensen in dienst en behaalde het afgelopen boekjaar een omzet van ongeveer 75 miljoen euro met verkoop in meer dan honderd landen. KWS heeft ruim vijfduizend medewerkers in zeventig landen en is goed voor een omzet van 1,1 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer