Limagrain en Rijk Zwaan sluiten licentiedeal

Limagrain en Rijk Zwaan gaan licenties voor geoctrooieerde eigenschappen in groenten uitwisselen. Dit zijn de twee veredelingsbedrijven overeengekomen.

Limagrain+en+Rijk+Zwaan+sluiten+licentiedeal
© Rijk Zwaan

De groenteveredelingsbedrijven kunnen hierdoor hun innovatieve capaciteit versterken en sneller verbeterde rassen introduceren. Door de overeenkomst verschaffen de partijen elkaar de mogelijkheid om plantmateriaal dat onder verschillende octrooien van de bedrijven valt, te gebruiken voor veredeling en commerciële doeleinden.

'De deal voorziet, tussen de partijen, in een volledige veredelingsvrijstelling voor diverse octrooien, zoals die in het internationale kwekersrecht bestaat', stellen de twee.

International Licensing Platform

Limagrain en Rijk Zwaan zijn lid van het International Licensing Platform (ILP). Dit platform maakt innovaties in groenten breed beschikbaar voor veredelaars via een 'open access-benadering'. Die biedt leden tegen eerlijke en redelijke voorwaarden toegang tot octrooien op eigenschappen in groenten. Het ILP telt dertien leden.

Limagrain is een internationaal zaadbedrijf en landbouwcoöperatie, opgericht en beheerd door Franse boeren. Het bedrijf distribueert veldzaden, groentezaden en graanproducten. Limagrain is aanwezig in 56 landen en heeft meer dan tienduizend medewerkers.

Top-5

Rijk Zwaan is een Nederlands familiebedrijf dat groenterassen ontwikkelt en de zaden hiervan verkoopt. Met dertig buitenlandse dochterondernemingen en afzet in meer dan honderd landen behoort Rijk Zwaan tot de top-5 van wereldwijd opererende groenteveredelingsbedrijven. De onderneming heeft ongeveer drieduizend werknemers in dienst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer