LLTB en VVN starten verkeersactie

De LLTB en Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaan verkeersproblemen en -knelpunten inventariseren in gemeente Eijsden-Margraten. De inventarisatie is onderdeel van een verkeerscampagne.

LLTB+en+VVN+starten+verkeersactie
© Nieuwe Oogst

De campagne is een initiatief van LLTB-regio Zuid-Limburg en primair geënt op het veiliger maken van de wegen in plattelandsgemeenten. LLTB-regio Zuid-Limburg wil dit samen met VVN, gemeente Eijsden-Margraten en het Regionale Mobiliteitsoverleg Maastricht/Heuvelland aanpakken door begrip en bewustwording te creëren tussen boeren en burgers.

'Als de verkeerscampagne in Eijsden-Margraten een succes is, wordt die uitgerold naar de rest van Zuid-Limburg', vertelt Rebecca Steinbusch-Lacroix, bestuurslid van LLTB-regio Zuid-Limburg.

Knelpunten

'De gemeente gebruikt het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan voor de inventarisatie, maar roept ook actief burgers op knelpunten te melden. Het is belangrijk dat agrarische ondernemers in het gebied ook laten weten waar het misgaat en waar zich potentieel onveilige situaties voordoen', geeft Steinbusch-Lacroix aan. Verkeersknelpunten melden kan via de website van VVN.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer