5D%2Dtrekkerserie+krijgt+uitstraling+Deutz%2DFahr
Nieuws
© Eigen Foto

5D-trekkerserie krijgt uitstraling Deutz-Fahr

Trekkerfabrikant SDF vernieuwt de 5D-serie van Deutz-Fahr met vier nieuwe modellen. De trekkers met een vermogen van 74 tot 101 pk krijgen de nieuwe motorkap van het trekkermerk.

De vier nieuwe modellen hebben de typeaanduidingen 5080 D, 5090 D, 5090.4 D en 5100.4 D. De eerste twee trekkers zijn de lichtste types met een 2,8 liter driecilinder Farmotion-motor uit eigen huis. De twee zwaarste trekkers hebben in de typeaanduiding het getal vier. Deze hebben een 3,8 liter viercilinder Farmotion-motor. Alle trekkers uit de serie voldoen aan de Stage 3B-emissienorm.

SDF levert de 5D-trekkers in twee uitrustingsniveaus: LS en de luxere GS. De LS-uitvoering heeft een mechanische shuttle-transmissie met dertig versnellingen voor- en vijftien versnellingen achteruit of met een transmissie met 45 versnellingen voor- en achteruit.

Comfortkoppeling

De luxere GS-uitvoering heeft een vijftraps powershuttle-bak, een comfortkoppeling en stop & go. Bij een topsnelheid van 40 kilometer per uur maakt de motor slechts 1.870 toeren. De hefinrichting tilt tot 3.600 kilo. Optioneel is er een fronthef die goed is voor 2.100 kilo. De hoogte varieert van 2,42 tot 2,61 meter, afhankelijk van de bandenmaat en wel of geen airco.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer