Schoon graszaad met schone combine

Koos Deurloo van een selectiebedrijf op het Zeeuwse eiland Tholen combinede afgelopen week graszaad. Zijn geheim voor een kwaliteitsproduct: met een schone combine haal je het beste zaad binnen.

Op 220 hectare teelt Deurloo verschillende soorten graszaad. 'Tholen is heel geschikt voor de teelt van basis en pre-basiszaad, omdat hier veel vroege aardappelen staan', meldt hij. Na de oogst van vroege aardappelen kan het gras worden gezaaid. Het seizoen startte wat droog, dus begon Deurloo zich zorgen te maken. 'Maar door de regen in mei zijn de zaden goed gevuld en nu met de oogst is het droog weer. De opbrengsten vallen dit jaar mee.'

Na elke oogst moet de combine zo schoon mogelijk worden gemaakt om vervuiling te voorkomen. De machine gaat namelijk door naar een ander perceel. In totaal teelt Deurloo 86 verschillende soorten graszaad. 'Er mag geen vermenging inzitten. Ik zeg altijd een schone combine is een nieuwe combine.' Na de oogst gaat het zaad naar de veiling in Sint-Annaland waar het wordt gedroogd. Het graszaad is bestemd voor Barenbrug in Oosterhout.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer