Grasland+scheuren+tot+1+september
Nieuws
© pixabay

Grasland scheuren tot 1 september

Met ingang van dit jaar mag van 1 juni tot 1 september grasland worden gescheurd op zand- en lössgrond. Een ondernemer moet dit wel vooraf melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Dat vooraf melden kan op mijn.rvo.nl. Wie na 31 mei grasland scheurt, rekent vanaf 1 juni met een korting van 50 kilo per hectare op de stikstofgebruiksnorm. Ook vervalt dan de stikstofbemonsteringsplicht. In 2018 gold dit al voor derogatiebedrijven. Vanaf 2019 geldt dit voor alle bedrijven.

Net als in eerdere jaren mogen ondernemers van 1 februari tot en met 31 mei grasland scheuren op zand -en lössgrond, wanneer direct daarna gras wordt ingezaaid. Dat hoeft niet bij RVO te worden gemeld. Door deze scheurperiodeverlenging tot en met 1 september, komt de vrijstelling voor vraat door dieren en extreme weersomstandigheden te vervallen.

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 2°
  20 %
Meer weer