Mais+schoffelen+en+gras+zaaien+in+%C3%A9%C3%A9n+werkgang
Nieuws
© Eigen Foto

Mais schoffelen en gras zaaien in één werkgang

Zinger Mechanisatie combineert in één machine een Zibo Schoffelbalk met een Zibo pneumatische zaaimachine. Dat gebeurt om in één werkgang een vanggewas bij de teelt van mais te combineren.

Als stikstof en fosfaat onvoldoende door het gewas worden opgenomen, komen ze in de bodem en het water terecht. Maistelers dienen op zand- of lössgrond een vanggewas te zaaien om te voorkomen dat er in de herfst en winter te veel stikstof uitspoelt.

Door het onderzaaien van gras in mais met een lengte van 40 à 50 centimeter wordt het bodemleven gestimuleerd en worden mineralen eerder en beter vastgehouden. Bovendien staat er na de maisoogst al een vanggewas en hoeft er dus geen grondbewerking uitgevoerd te worden.

Combi-machine

Zinger Mechanisatie heeft voor deze toepassing een combi-machine specifiek gebouwd voor schoffelen en zaaien in één werkgang. De constructie en het gewicht van het frame sluit aan op het gebruik in de maisteelt, waardoor weinig vermogen nodig is en derhalve met een lichte trekker is te werken.

De pneumatische zaaimachine zorgt voor een gelijkmatige afgifte, waarbij het gras via een ketsplaat en tril-sleeptanden achter de schoffels gelijkmatig tussen de maisrijen wordt gezaaid. De Zibo Combi Schoffel-Zaaimachine is leverbaar als 8- en 6-rijige uitvoering.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer