CDA+%27verbaasd%27+over+afsluiting+Hoge+Veluwe
Nieuws
© Staatsbosbeheer

CDA 'verbaasd' over afsluiting Hoge Veluwe

De Gelderse CDA-afdeling is 'zeer verbaasd' over het bericht dat Nationaal Park de Hoge Veluwe alle verbindende wildpassages en ecoducten heeft gesloten. Het park nam die maatregel om wolven buiten de deur te houden.

'Wij zijn zeer verbaasd over dit bericht', zegt Arjan Tolkamp, woordvoerder natuur voor de Gelderse CDA-Statenfractie. 'De ecoducten zijn gefinancierd door de provincie Gelderland. Het lijkt ons niet terecht dat deze zo door het Nationaal Park gesloten mogen worden. We zien dat boeren flink in de buidel moeten tasten om hun dieren te beschermen tegen de wolf. Hoe verhoudt zich dat? Daarnaast dienen deze verbindingen voor vele andere dieren. Wat is het effect daarop?'

Daarnaast is het CDA benieuwd welke afspraken er zijn gemaakt tussen het College van Gedeputeerde Staten en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Maar ook hoe deze afspraken zich verhouden met andere terreinbeherende organisaties, zoals Natuurmonumenten. 'We kunnen ons niet voorstellen dat die blij zijn met deze ingrepen en vragen ons dan ook af of dit zo kan', geeft Tolkamp aan. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld om meer duidelijkheid te krijgen over de berichtgeving.

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer