Rent%2Da%2DPark+maakt+braakliggend+terrein+tijdelijk+groen
Nieuws
© Eigen Foto

Rent-a-Park maakt braakliggend terrein tijdelijk groen

Complete aanleg en onderhoud van een tijdelijk park zonder moeilijke aanbestedingsprocedures, met complete keuzevrijheid en voor een vast huurbedrag per jaar. Bij vakbeurs GroenTechniek Holland is dit nieuwe Rent-a-Park concept te zien.

Met dit nieuwe, duurzame concept kan een lokale overheid met één partner tijdelijk een oud industrieterrein, braakliggend terrein of toekomstig beoogde woonlocatie in no-time transformeren tot een aantrekkelijk park voor de korte en middellange termijn.

Op GroenTechniek Holland wordt een voorbeeld van zo'n Rent-a- Park gepresenteerd, door een grasveld van 4.000 vierkante meter om te toveren in een groene oase met een stadsstrand, flexibele werkplekken voor zzp'ers en mobiele sportopstellingen.

Voorbeeldpark

GroenTechniek Holland toont samen met een aantal partners welke keuzes voor het voorbeeldpark zijn gemaakt. Onder meer wat betreft de flora, materialen, technieken en aspecten van aanleg, onderhoud en ontmantelen. Veel lokale overheden hebben een oud industrieterrein, verpauperde woonwijk, afgebroken fabriek of een bouwterrein voor een nieuwbouwproject dat nog korte of langere tijd op zich laat wachten.

Dergelijke gebieden doen vaak afbreuk aan de omgeving qua uitstraling, veiligheid, milieubeheer en leefomgeving. Met het 'Rent-a-Park concept' kan een lokale overheid het op basis van maximale flexibiliteit snel transformeren tot een parkachtige omgeving voor de korte (minimaal twee jaar) en middellange termijn. Dit alles voor een vast huurbedrag per jaar, zonder eigenaar te worden.

Helder en overzichtelijk

Voordelen zijn dat met één verhurende partij afspraken worden gemaakt, er maximale keuzevrijheid is hoe het park wordt ingericht en de jaarlijkse kosten helder en overzichtelijk zijn. Aanleg, onderhoud en het opruimen na afloop van de huurperiode is geregeld.

Op GroenTechniek Holland ziet de bezoeker twee stadia: aanleg en onderhoud. De tweejaarlijkse vakbeurs is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september op het Walibiterrein in Biddinghuizen en dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  16° / 6°
  65 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
Meer weer