GroenTechniek+Holland+al+voor+85+procent+vol
Nieuws
© John Deere

GroenTechniek Holland al voor 85 procent vol

De inschrijvingen voor Nederlands grootste groene vakbeurs GroenTechniek Holland laten een grote variatie zien. De toonaangevende merken komen, maar ook kleinere en nieuwe deelnemers.

Na drie succesvolle edities vindt GroenTechniek Holland (GTH) dit jaar plaats van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september in Biddinghuizen. Bij de standhouders gaat het om fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners.

'Nu al is 85 procent van de expositie- en demonstratieruimte verhuurd aan merken zoals Toro, Kubota, New Holland, John Deere, Iseki, Husqvarna, Stihl en JCB, maar ook nieuwkomers zoals Goldstone en Inter-Techno', vertelt beursmanager Willem Bierema.

Andere indeling

Bezoekers zullen de beurs drukker ervaren dan tijdens voorgaande edities. 'We hebben de indeling van afgelopen editie van AgroTechniek Holland overgenomen. De stands staan dichter op de gangpaden en er is meer ruimte voor demonstraties. Dat geeft meer reuring.'

De beurs richt zich vooral op bedrijven die actief zijn in de openbare groene ruimte in Nederland. Maar volgens Bierema is de beurs ook van belang voor de agrarische sector. 'Ook boeren houden zich op en rond het erf bezig met grondonderhoud. Denk aan sloten en de tuin. Op de beurs staan veel dezelfde merken als op AgroTechniek Holland.'

Paviljoen

Bijzonder is dit jaar het paviljoen Zero Emission. 'Hier hebben we alle machines met elektriciteit of waterstof bij elkaar. Deze vormen van aandrijving zijn sterk in opkomst in de groensector. Het is een vooruitzicht op de agrarische sector, waar veelal met grotere vermogens wordt gewerkt.'

GroenTechniek Holland 2019 is de enige vakbeurs voor bedrijven actief in de openbare groene ruimte in Nederland die onder auspiciën van Fedecom wordt gehouden. Fedecom behartigt belangen van ruim 950 bedrijven en heeft een aparte bv opgericht om GroenTechniek Holland te organiseren voor zowel leden als niet-leden. GroenTechniek Holland is een volle Fedecom-dochter en heeft geen winstoogmerk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 14°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 8°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer